DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ "DİVAN-U LUGATİ'T TÜRK SÖZLÜK VE PANO ÇALIŞMALARI"

Divan-u Lügati’t-Türk'ün Türk diline katkılarına dikkat çekmek amacıyla 11/A sınıfı öğrencilerinden Tülay C. Aylin Ü. Ve Havvanur Ç.  Divan-u Lügati’t-Türk konulu sözlük ve pano çalışması hazırlamıştır. Çalışma, öğrencilerin Türk edebiyatına ilgilerini çekmek ve Divan-u Lügati’t-Türk adlı eseri daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda öğrencilerin olumlu tutumlar geliştirdikleri gözlemlenmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türk Dilinin Önemli Sözlükleri Pano Ve Sözlük Sergisi çalışması planlanmıştır. 12/A sınıfı öğrencilerinden Ceren Y. Sevgi B. ve Cemile K. adlı öğrencilerin hazırladıkları dokümanlar Dilimizin Zenginlikleri panosunda sergilenmiştir. Sözlük sergisi okulun son haftasında tüm sınıflarca ziyaret edilmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ülke içinde düzenlenen Dilimi Seviyorum – Türkçe Konuşuyorum konulu deneme yarışması duyuruları yapılmış, yarışmaya öğrencilerin katılımı teşvik edilmiştir.

Yarışmaya katılan eserlerden okul birincisi tespit edilerek ilçe milli eğitime gönderilmiştir. Yarışmaya “Dilim: Gönül Şenliğim” başlıklı denemesi ile katılan 12/A Sınıfı öğrencilerinden Elif B. ilçe birincisi seçilmiştir. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

25-01-2024

Yayın: 25.01.2024 - Güncelleme: 25.01.2024 15:23 - Görüntülenme: 42